• Aquesta tardor tornen els grups de lectura per llegir i parlar en català!

  lectura tardorJa tenim aquí el cicle de tardor dels grups “En català, llegim i parlem”, que  inclou bons llibres de tota mena: de Lectura Fàcil, d’autors catalans i d’autors internacionals.

  A les biblioteques de Badalona i  de  Sant Adrià i a d’altres centres trobaràs un llibre interessant i un grup per parlar-ne. (Tens els enllaços dels llocs on es fan els grups a la columna de la dreta.)

  En tot moment estaràs acompanyat i guiat per una persona voluntària que condueix les trobades. Només cal que vagis a la biblioteca i que t’hi apuntis!

  Els llibres d’aquesta tardor i els dies i hores de les trobades són a la pestanya de dalt (setembre – desembre 2014).

  Com a novetat tenim un grup especial per a alumnes de batxillerat a la biblioteca de Sant Roc, i també s’ha creat un grup a l’Associació de Veïns de Bufalà.

  Article complet

 • Anima’t a llegir en català! Troba el teu grup “En català, llegim i parlem” i participa-hi

  El mes de setembre comencen les trobades d’alguns dels deu grups de lectura “En català, llegim i parlem” de Badalona (8)  i de Sant Adrià de Besòs (2). La majoria es fan a les biblioteques, però n’hi ha en altres espais. També els horaris i la periodicitat de les trobades es diferent… Troba el teu grup!

  Els llibres poden ser de Lectura Fàcil (adaptats al nivell inicial lector) o de novel·les contemporànies, clàssics universals, d’autors catalans o estrangers… Ens atrevim amb tot, sempre ben aconsellats pel personal tècnic de les biblioteques de Sant Adrià i de Badalona.

  A partir de la lectura es fomenta la conversa al voltant dels temes del llibre o allà on portin els comentaris dels participants. Cap problema! Volem llegir i volem parlar en català!

  Consulteu tota la programació a la pestanya de dalt “Calendari setembre-desembre 2014″: dates, horaris, llocs de trobada, llibres…

  Aquesta activitat és totalment gratuïta, només cal anar al lloc de trobada i apuntar-s’hi.

  També participem en diverses activitats, com la Gimcana Cultural "A peu per Sant Adrià" (aquí, amb en Wally)

  També participem en diverses activitats, com la Gimcana Cultural “A peu per Sant Adrià” (aquí, amb en Wally)

   

  Article complet

 • Llibres fàcils de llegir en català per a aquest estiu

  Reading-in-the-sea-e1324567997864

  Aquí teniu algunes propostes de llibres en català fàcils de llegir:

   

  Lectura adaptada de literatura catalana

  mecanoscrit-del-segon_97884976624061. Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo. Adaptació del llibre de ciència ficció en català més llegit.

  el nou món de la sandy2. El nou món de la Sandy, de Fina Niubó: l’adaptació a Catalunya d’una noia que prové de l’Equador i que ve a guanyar-se la vida.

   

   

  Lectura sense adaptar de literatura catalana

  una mare com tu1. Una mare com tu, de Maria Mercè Roca: el monòleg d’una filla sobre la seva mare ple de ressentiment i enveja.

  la pell freda2. La pell freda, d’Albert Sánchez Piñol: la lluita contra uns monstres sobrenaturals d’un home encarregat de cuidar un far solitari.

   

  Article complet

 • Cloenda del curs amb “Converses musicals”, de Patrícia Persky

  Divendres passat, 6 de juny, una vintena d’assistents a les trobades dels grups de lectura de les diverses biblioteques van participar en l’activitat “Converses musicals”, amb què es va cloure el curs 2013-2014 dels clubs de lectura “En català, llegim i parlem” d’enguany.

  En aquest taller de conversa creatiu i divertit vam activar mitjançant diverses vivències personals, els jocs i la mímica, una reflexió sobre la llengua catalana, les seves dificultats i els seus usos, sota la direcció de Patrícia Persky.

  20140606_195610

  Els clubs de lectura i conversa “En català, llegim i parlem” es van iniciar l’any 2003 a les biblioteques Llefià-Xavier Soto i Sant Roc, i des d’aleshores s’han ampliat a totes les biblioteques de Badalona (5) i de Sant Adrià (2), a més del club que es va engegar al Centre de Recursos i Assessorament de la Dona (CRAD) i d’altres als quals donem suport material o de coordinació.

  Aquí trobeu totes les imatges de l’activitat.

  Article complet

 • Jordi Sierra i Fabra

  Yo_1Un grup d’alumnes de català de nivell intermedi ha llegit diverses novel·les d’aquest autor.

  Jordi Sierra i Fabra va començar a escriure als vuit anys i des de llavors no ha parat. És autor de més de 400 títols, principalment per a infants i joves, tant en castellà com en català.

  Les seves obres s’han traduït a 25 idiomes i ha guanyat un munt de premis, entre ells, el Premi nacional de literatura infantil i juvenil, que li va atorgar el Ministeri de Cultura l’any 2007.

  Recentment ha creat una fundació per promoure la creació literària i la lectura entre els joves a Espanya i una altra a Colòmbia. També organitza un certamen literari per a joves escriptors: el Premi Jordi Sierra i Fabra.  

  Article complet

 • Assistents dels grups de lectura donen suport a les activitats culturals dels seus companys lectors

  El grup de la Biblioteca Llefià-Xavier Soto ha anat a veure El dicho, l’obra de teatre que Soledad Serrano -lectora al grup de lectura- ha escrit i interpretat.

   

  dichoteatre

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  També van fer costat al seu company Xavier Aguilar, lector del mateix grup, en el concert que la Coral Amics de la Salut -on canta) va oferir a la cripta de la Sagrada Família.

  xavier

   

  En les dues imatges, a baix al centre veiem M. Carme Giménez, voluntària que condueix el grup de lectura de la Biblioteca Llefià-Xavier Soto, envoltada dels lectors del seu grup.

  Article complet

 • El lladre del mocador verd, de Teresa Artigas

  477643-340x340Llibre d’intrigues al voltant d’uns robatoris  que tenen un denominador comú: un mocador verd.

  Una perruquera del barri i un mosso d’esquadra es dedicaran a investigar què està passant entre el veïnat.

  Un llibre amè i de fàcil lectura de la periodista i escriptora Teresa Artigas.

  Ideal per a aquelles persones que no acostumen a llegir en català.

  Article complet

 • No estem mai sols: conèixer Miquel Martí i Pol, de Carme Pérez-Arnau

  no-estem-mai-sols-coneixer-miquel-marti-i-polAquest llibre de lectura fàcil explica, a través dels seus propis poemes, la vida de Miquel Martí i Pol. L’autora, la badalonina Carme Pérez-Arnau, ha triat aquest poeta perquè és molt conegut i estimat per molta gent, perquè sap connectar amb el lector, sap emocionar i es fa entendre.

  Al llarg dels poemes i les explicacions que fa Carme Pérez-Arnau descobrirem els primers anys de Miquel Martí i Pol, la vida a la fàbrica, els seus primers intents de fer-se escriptor, la nova vida familiar, la seva malaltia, el compromís social que va adquirint, i el reconeixement públic que assoleixen finalment els seus llibres.

  Article complet

 • La pell i la princesa, de Sebastià Alzamora

  la pell i la princesa.inddAquest llibre de Sebastià Alzamora va guanyar el premi Josep Pla 2004.

  Explica la història de Puppa a la Praga del segle XVIII. El jove Puppa es converteix en un soldat de la cort reial i li toca fer d’amant d’una reina luxuriosa mentre estima en secret la princesa que protegeix.

  A mig camí entre el gènere històric i el fantàstic, el llibre és ple de sexe, delictes, traïcions, violència i intriga. Però també parla de la passió pels llibres del personatge principal.

  Article complet

 • Beneficis de la lectura per al nostre cervell

  brain_reading_lcCoincidint amb la celebració del Dia del Llibre, la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) va difondre fa temps una llista de beneficis que implica per al nostre cervell l’hàbit de la lectura.

  Aquests en són els principals:

  Connexions neuronals: Mentre llegim, obliguem el nostre cervell a pensar, a ordenar idees, a interrelacionar conceptes, a exercitar la memòria i a imaginar, fet que permet millorar la nostra capacitat intel•lectual i estimula les nostres neurones.

  Reserva cognitiva: La lectura retarda i preveu la pèrdua de la memòria.

  Antiestrès: Llegir, sobretot relats de ficció, pot ajudar-nos a reduir el nivell d’estrès, que és origen o factor d’empitjorament de moltes malalties neurològiques com cefalees, epilèpsies o trastorns del son.

  (Font: Muy Interesante)

  Article complet

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Darrers comentaris

 • thalia: el libro es muy bonito i es muy intercantes i me gusta mucho i espero que sigas así i que agas muchos libros...
 • Ivan Moron: Aquest llibre me ha agradat molt, es una poesia que no sembla como tal, las seves paraules son tan...
 • Verónica Mellado: La conferència del senyor Joan Soler i Amigó sobre l’origen de les paraules em va semblar...
 • Maura A.: Ara quan veig pels carrers els nois que hi venen bosses em pregunto si algú d’ells és en Samba!...
 • Sílvia Vilaró: L’origen de les paraules que utilitzem, dóna per una conferència molt més extensa. El Sr. Amigó...

Etiquetes


Arxius