• 8 contes de Nadal, de Pere Calders

  8 contes de nadalAquest llibre recull 8 històries plenes d’ironia i humor al voltant del Nadal.
  Pere Calders és un expert en contes curts que recreen móns possibles farcits de fantasia i de situacions surrealistes. 
  Necessitem seguir les ordenances municipals per muntar un pessebre? Per què no és benvingut el Pare Noel si ve carregat de regals? Es pot celebrar el Nadal al tròpic?
  Aquestes són algunes de les històries d’un geni del conte…

   

   

  Article complet

 • Contes per parlar, 2

  contes per parlarAquest llibre conté 3 contes, el primer és “Converses de dracs” i explica la xerrada que tenen el drac català, sant Jordi i un drac que ha arribat de l’Orient. El segon conte, “Història d’un voluntari“, parla del Juli, un home que decideix apuntar-se al programa de Voluntariat per la llengua. El conte explica quines parelles li han tocat, de què han parlat i per on han passejat. Finalment, “Miralls” és la història d’una noia acomplexada pel seu aspecte físic davant les seves noves companyes de feina, que sempre van tan conjuntades, i que decideix posar-hi remei.

  El llibre, publicat per la Direcció General de Política Lingüísta, conté a més a més preguntes per treballar oralment les tres històries, bibliografia i fragments literaris relacionats amb el tema de cada conte.

  Article complet

 • Conte de Nadal, de Charles Dickens (lectura adaptada)

  conte de nadalQui no coneix el viatge que fa el senyor Scrooge una nit de Nadal? Acompanyat d’uns esperits, aquest home miserable que només s’estima els diners revisita el seu passat i i viatja al seu futur, concretament al dia del seu solitari funeral. Una bona teràpia de xoc perquè el senyor Scrooge reflexioni sobre el sentit de la seva vida tal com la viu.
  Aquesta història és d’un dels escriptors anglesos més importants del segle XIX i Gestió i promoció editorial ha decidit fer-ne aquesta versió en català i de lectura fàcil.

  Article complet

 • El pavelló gris, de Miquel Fañanàs

  el pavelló grisEl pavelló gris explica la història d’un grup d’amics que conviuen durant uns dies en un internat de Tarragona. En ple franquisme, aquest hospici acull canalla a l’estiu per a famílies necessitades.

  No són unes colònies gaire agradables. Allí patiran la duresa de la disciplina i unes condicions de vida desagradables, i també serà un lloc per aventurar-se a descobrir què amaga aquell pavelló gris que hi ha mig amagat al fons de l’hospici. Una experiència encara més terrible que la del dia a dia els espera…

  Article complet

 • L’Emili Ferrando ens explica el moviment obrer de Badalona

  emili ferrandoEmili Ferrando Puig és un historiador de la nostra ciutat que ha dedicat bona part del seu temps professional a fer classes a l’institut Barres i Ones de Badalona i a recollir els testimonis orals dels obrers i les obreres del franquisme.

  Està especialitzat en l’estudi del moviment obrer i és autor d’articles i llibres, com ara Haissa. Història d’una tragèdia obrera en el tardofranquisme (2013) i també De la repressió a l’oblit. Classe obrera i moviment obrer a Badalona [1835-2000]  (2010).

  Aquest mes d’octubre ens va fer de guia amb alumnes del CNL en un recorregut per la ciutat per explicar-nos la història del moviment obrer de Badalona de finals del segle XIX i el segle XX.

  L’Emili ens va portar als indrets de la ciutat que encara conserven la petjada que la industrialització va deixar, com ara ateneus, fàbriques, cooperatives, corals i sindicats.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Gràcies, Emili!

  Hem après moltíssim amb tu!

   

   

   

  Article complet

 • Aquesta tardor tornen els grups de lectura per llegir i parlar en català!

  lectura tardorJa tenim aquí el cicle de tardor dels grups “En català, llegim i parlem”, que  inclou bons llibres de tota mena: de Lectura Fàcil, d’autors catalans i d’autors internacionals.

  A les biblioteques de Badalona i  de  Sant Adrià i a d’altres centres trobaràs un llibre interessant i un grup per parlar-ne. (Tens els enllaços dels llocs on es fan els grups a la columna de la dreta.)

  En tot moment estaràs acompanyat i guiat per una persona voluntària que condueix les trobades. Només cal que vagis a la biblioteca i que t’hi apuntis!

  Els llibres d’aquesta tardor i els dies i hores de les trobades són a la pestanya de dalt (setembre – desembre 2014).

  Com a novetat tenim un grup especial per a alumnes de batxillerat a la biblioteca de Sant Roc, i també s’ha creat un grup a l’Associació de Veïns de Bufalà.

  Article complet

 • Anima’t a llegir en català! Troba el teu grup “En català, llegim i parlem” i participa-hi

  El mes de setembre comencen les trobades d’alguns dels deu grups de lectura “En català, llegim i parlem” de Badalona (8)  i de Sant Adrià de Besòs (2). La majoria es fan a les biblioteques, però n’hi ha en altres espais. També els horaris i la periodicitat de les trobades es diferent… Troba el teu grup!

  Els llibres poden ser de Lectura Fàcil (adaptats al nivell inicial lector) o de novel·les contemporànies, clàssics universals, d’autors catalans o estrangers… Ens atrevim amb tot, sempre ben aconsellats pel personal tècnic de les biblioteques de Sant Adrià i de Badalona.

  A partir de la lectura es fomenta la conversa al voltant dels temes del llibre o allà on portin els comentaris dels participants. Cap problema! Volem llegir i volem parlar en català!

  Consulteu tota la programació a la pestanya de dalt “Calendari setembre-desembre 2014″: dates, horaris, llocs de trobada, llibres…

  Aquesta activitat és totalment gratuïta, només cal anar al lloc de trobada i apuntar-s’hi.

  També participem en diverses activitats, com la Gimcana Cultural "A peu per Sant Adrià" (aquí, amb en Wally)

  També participem en diverses activitats, com la Gimcana Cultural “A peu per Sant Adrià” (aquí, amb en Wally)

   

  Article complet

 • Llibres fàcils de llegir en català per a aquest estiu

  Reading-in-the-sea-e1324567997864

  Aquí teniu algunes propostes de llibres en català fàcils de llegir:

   

  Lectura adaptada de literatura catalana

  mecanoscrit-del-segon_97884976624061. Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo. Adaptació del llibre de ciència ficció en català més llegit.

  el nou món de la sandy2. El nou món de la Sandy, de Fina Niubó: l’adaptació a Catalunya d’una noia que prové de l’Equador i que ve a guanyar-se la vida.

   

   

  Lectura sense adaptar de literatura catalana

  una mare com tu1. Una mare com tu, de Maria Mercè Roca: el monòleg d’una filla sobre la seva mare ple de ressentiment i enveja.

  la pell freda2. La pell freda, d’Albert Sánchez Piñol: la lluita contra uns monstres sobrenaturals d’un home encarregat de cuidar un far solitari.

   

  Article complet

 • Cloenda del curs amb “Converses musicals”, de Patrícia Persky

  Divendres passat, 6 de juny, una vintena d’assistents a les trobades dels grups de lectura de les diverses biblioteques van participar en l’activitat “Converses musicals”, amb què es va cloure el curs 2013-2014 dels clubs de lectura “En català, llegim i parlem” d’enguany.

  En aquest taller de conversa creatiu i divertit vam activar mitjançant diverses vivències personals, els jocs i la mímica, una reflexió sobre la llengua catalana, les seves dificultats i els seus usos, sota la direcció de Patrícia Persky.

  20140606_195610

  Els clubs de lectura i conversa “En català, llegim i parlem” es van iniciar l’any 2003 a les biblioteques Llefià-Xavier Soto i Sant Roc, i des d’aleshores s’han ampliat a totes les biblioteques de Badalona (5) i de Sant Adrià (2), a més del club que es va engegar al Centre de Recursos i Assessorament de la Dona (CRAD) i d’altres als quals donem suport material o de coordinació.

  Aquí trobeu totes les imatges de l’activitat.

  Article complet

 • Jordi Sierra i Fabra

  Yo_1Un grup d’alumnes de català de nivell intermedi ha llegit diverses novel·les d’aquest autor.

  Jordi Sierra i Fabra va començar a escriure als vuit anys i des de llavors no ha parat. És autor de més de 400 títols, principalment per a infants i joves, tant en castellà com en català.

  Les seves obres s’han traduït a 25 idiomes i ha guanyat un munt de premis, entre ells, el Premi nacional de literatura infantil i juvenil, que li va atorgar el Ministeri de Cultura l’any 2007.

  Recentment ha creat una fundació per promoure la creació literària i la lectura entre els joves a Espanya i una altra a Colòmbia. També organitza un certamen literari per a joves escriptors: el Premi Jordi Sierra i Fabra.  

  Article complet

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Darrers comentaris

 • Amina: Hola, M’ha agradat el llibre de ” contes per parlar”, pero al que m’ha agradat més és la història de...
 • Jahmella: Em va agrada la sortida, vam tenir l’oportunitat de conèixer alguns edificis de Badalona i les seves...
 • Emili: Benvolguts amics i amigues del curs de llengua catalana amb els quals vaig tenir l’honor de compartir...
 • Javier Enciso: M’ha agradat molt aquest llibre, per la seva senzillesa i per la història que explica, i crec...
 • gmuntane: M’han agradat molt els comentaris d’en Joan i d’en Javier, segur que podem pensar amb les...

Etiquetes


Arxius