• Ja són aquí els grups de lectura en català per a l’hivern 2015

  lectura a l'hivernLa tercera setmana de gener comencem els grups de lectura per a adults en català a les biblioteques de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Són trobades quinzenals per llegir i també per parlar en català.

  En tot moment estaràs acompanyat i guiat per una persona voluntària que condueix les trobades. Només cal que vagis a la biblioteca i que t’hi apuntis!

  Els llibres d’aquest hivern i els dies i hores de les trobades són a la pestanya de dalt (calendari gener – abril 2015).

  Article complet

 • Grup de lectura en català per a adults a la Biblioteca Sant Roc

  foto llegimiparlem sant rocEl 3 de desembre va començar un nou grup de lectura per llegir i parlar en català.
  Els lectors són alumnes adults de català que es reuneixen cada 15 dies, els dimecres de 17.30 a 18.30h.
  La inscripció és gratuïta i per formar part d’aquest grup només cal que t’adrecis al personal de la Biblioteca Sant Roc (av. Congrés Eucarístic, s/n) .

  Article complet

 • Nou grup per llegir i parlar en català a Sant Adrià

  grup lectura sant adriàA la Biblioteca de Sant Adrià  hem organitzat un nou grup, que es reuneix cada dilluns de 18 h a 19 h.

  La inscripció és gratuïta i per formar part d’aquest grup que va començar dilluns 17 de novembre només cal que t’adrecis al personal de la Biblioteca Sant Adrià (pl. Guillermo Vidaña i Haro, s/n) .

  Article complet

 • L’amic retrobat, de Fred Uhlman

  índexHans Schwarz estudia en una escola reservada per a l’elit alemanya. És l’únic de procedència jueva, tot i que la seva família està molt allunyada de la creença i encara menys de la pràctica d’aquesta religió, i es consideren del tot alemanys. Allà coneix el seu gran amic, Konradin von Hohenfels. Els dos joves compartiran interessos i secrets i passaran la major part del temps junts, fins que Hans s’adona que el seu amic no vol quedar amb ell si hi ha els pares. El motiu, un odi malsà de la família de Konradin envers els jueus. Les idees del nazisme comencen a estendre’s per tota Alemanya, i aquest nou corrent de pensament els acabarà separant.

  Basat en la pròpia experiència, Fred Uhlman va retratar la vida de l’Alemanya pre-nazi i la irrupció de les idees xenòfobes des dels ulls d’un jove d’arrels jueves, amb totes les dificultats que això comportava. Es tracta d’una bona lectura per a tots aquells que els agradi el que envolta a les grans guerres a partir d’un testimoni de primera mà.

  (text adaptat del blog Llibres, i punt!)

  Article complet

 • 8 contes de Nadal, de Pere Calders

  8 contes de nadalAquest llibre recull 8 històries plenes d’ironia i humor al voltant del Nadal.
  Pere Calders és un expert en contes curts que recreen móns possibles farcits de fantasia i de situacions surrealistes. 
  Necessitem seguir les ordenances municipals per muntar un pessebre? Per què no és benvingut el Pare Noel si ve carregat de regals? Es pot celebrar el Nadal al tròpic?
  Aquestes són algunes de les històries d’un geni del conte…

   

   

  Article complet

 • Contes per parlar, 2

  contes per parlarAquest llibre conté 3 contes, el primer és “Converses de dracs” i explica la xerrada que tenen el drac català, sant Jordi i un drac que ha arribat de l’Orient. El segon conte, “Història d’un voluntari“, parla del Juli, un home que decideix apuntar-se al programa de Voluntariat per la llengua. El conte explica quines parelles li han tocat, de què han parlat i per on han passejat. Finalment, “Miralls” és la història d’una noia acomplexada pel seu aspecte físic davant les seves noves companyes de feina, que sempre van tan conjuntades, i que decideix posar-hi remei.

  El llibre, publicat per la Direcció General de Política Lingüísta, conté a més a més preguntes per treballar oralment les tres històries, bibliografia i fragments literaris relacionats amb el tema de cada conte.

  Article complet

 • Conte de Nadal, de Charles Dickens (lectura adaptada)

  conte de nadalQui no coneix el viatge que fa el senyor Scrooge una nit de Nadal? Acompanyat d’uns esperits, aquest home miserable que només s’estima els diners revisita el seu passat i i viatja al seu futur, concretament al dia del seu solitari funeral. Una bona teràpia de xoc perquè el senyor Scrooge reflexioni sobre el sentit de la seva vida tal com la viu.
  Aquesta història és d’un dels escriptors anglesos més importants del segle XIX i Gestió i promoció editorial ha decidit fer-ne aquesta versió en català i de lectura fàcil.

  Article complet

 • El pavelló gris, de Miquel Fañanàs

  el pavelló grisEl pavelló gris explica la història d’un grup d’amics que conviuen durant uns dies en un internat de Tarragona. En ple franquisme, aquest hospici acull canalla a l’estiu per a famílies necessitades.

  No són unes colònies gaire agradables. Allí patiran la duresa de la disciplina i unes condicions de vida desagradables, i també serà un lloc per aventurar-se a descobrir què amaga aquell pavelló gris que hi ha mig amagat al fons de l’hospici. Una experiència encara més terrible que la del dia a dia els espera…

  Article complet

 • L’Emili Ferrando ens explica el moviment obrer de Badalona

  emili ferrandoEmili Ferrando Puig és un historiador de la nostra ciutat que ha dedicat bona part del seu temps professional a fer classes a l’institut Barres i Ones de Badalona i a recollir els testimonis orals dels obrers i les obreres del franquisme.

  Està especialitzat en l’estudi del moviment obrer i és autor d’articles i llibres, com ara Haissa. Història d’una tragèdia obrera en el tardofranquisme (2013) i també De la repressió a l’oblit. Classe obrera i moviment obrer a Badalona [1835-2000]  (2010).

  Aquest mes d’octubre ens va fer de guia amb alumnes del CNL en un recorregut per la ciutat per explicar-nos la història del moviment obrer de Badalona de finals del segle XIX i el segle XX.

  L’Emili ens va portar als indrets de la ciutat que encara conserven la petjada que la industrialització va deixar, com ara ateneus, fàbriques, cooperatives, corals i sindicats.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Gràcies, Emili!

  Hem après moltíssim amb tu!

   

   

   

  Article complet

 • Aquesta tardor tornen els grups de lectura per llegir i parlar en català!

  lectura tardorJa tenim aquí el cicle de tardor dels grups “En català, llegim i parlem”, que  inclou bons llibres de tota mena: de Lectura Fàcil, d’autors catalans i d’autors internacionals.

  A les biblioteques de Badalona i  de  Sant Adrià i a d’altres centres trobaràs un llibre interessant i un grup per parlar-ne. (Tens els enllaços dels llocs on es fan els grups a la columna de la dreta.)

  En tot moment estaràs acompanyat i guiat per una persona voluntària que condueix les trobades. Només cal que vagis a la biblioteca i que t’hi apuntis!

  Els llibres d’aquesta tardor i els dies i hores de les trobades són a la pestanya de dalt (setembre – desembre 2014).

  Com a novetat tenim un grup especial per a alumnes de batxillerat a la biblioteca de Sant Roc, i també s’ha creat un grup a l’Associació de Veïns de Bufalà.

  Article complet

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Darrers comentaris

 • Anna Griñant: El llibre m’ha semblat interessant per la història de la seva amistat.Però hi havia trossos que...
 • Arantzazu Pareja: M´ha semblat un llibre massa descriptiu, una mica avorrit.
 • ANNA QUINTANA: És la història de com es fan amics dos nois,un jueu i un alemany a principis de la Segona Guerra...
 • José Manuel: En la meva opinó crec que el llibre es deixa llegir amb molta facilitat. Per això es perfecte per...
 • Albert: És un llibre que fa pensar molt…

Etiquetes


Arxius