• Excursió per anar a veure Mar i cel

  La RegidorCARTELL_OBRA_FITXAia de Participació Ciutadana i el Consorci de Normalització Lingüística de Calafell  han organitzat una sortida al teatre el proper dijous 30 d’octubre, per anar a veure l’obra “Mar i Cel”, d’Àngel Guimerà, que la companyia Dagoll Dagom representa al Teatre Victòria.

  “Mar i Cel” es va crear el 1988 i es va reposar el 2004. Ha estat l’espectacle musical de més ressò de la companyia. És una història de pirates i cristians enmig de la mar, d’un amor impossible.

  Tothom qui vulgui anar al teatre, pot reservar la seva entrada abans del 3 d’octubre a l’adreça calafell@cpnl.cat o bé al telèfon 977 699 078. El preu de l’entrada i el bus és de 36 €.

  La sortida tindrà lloc el dia 30 d’octubre a les 18.30 h des del passeig de la Unió, a la parada d’autobús de pujada cap al Poble.

  Article complet

 • Oferta de cursos

    Oferta de cursos de setembre a desembre
  Presencials
  Bàsic 1 dilluns i dimecres

  dimarts i dijous

  10 – 12.15 h

  15.15 – 17.30 h

  13,27 €
  Bàsic 3 dilluns i dimecres 17.45 – 20 h 13,27 €
  Intermedi 1 dilluns i dimecres 15.15 –1 7.30 h 49,46 €
  Suficiència 1 dimarts i dijous 17.45 – 20 h 91,69 €
  Semipresencials
  Elemental  1 - - 37,40 €
  Intermedi 1 / 2 - - 49,46 €
  Intermedi 3 - - 61,53 €
  Suficiència 1 / 2 / 3 - - 90 €*
  Superior (C2) - - 312,33 €*

  *Curs exempt de reducció.

   

  NOU!

  La redacció pas a pas. Taller pràctic d’elaboració de textos (20 h) dimarts 15.45 – 17.45 h 33,38 €
  Reforç d’ortografia (20 h) dijous 15.45 – 17.45 h 33,38 €
  Grup de conversa en català. Organitzat per la CAL (Projecte Xerrem: www.cal.cat) a concretar a concretar gratuït

  Inscripcions

  Antics alumnes: 3, 4 i 5 de setembre

  Nous alumnes: del 8 al 22 de setembre

   

  Proves de col·locació

  del 3 al 9 de setembre (cal concertar dia i hora)

   

  Horari

  del 3 al 5 de setembre, de 9.30 a 14 h

  del 8 al 22 de setembre, de 9.30 a 14 h i de 16 a 19 h

  (dia 12, tancat;  tardes dies 10 i 19, tancat)

   

  Podeu buscar altres cursos a altres localitats utilitzant el cercador de cursos del CPNL.

  Article complet

 • Un resum audiovisual del curs

  audiovisual

  Moltes gràcies a tothom!

   

  Article complet

 • El Racó de lectura a l’aula acaba el curs amb 86 préstecs

  Imatge dels llibres llegits

  Un total de 86 préstecs de llibres del Racó de lectura són els que s’han comptabilitzat al llarg del curs 2013/2014. El Racó de lectura és una petita biblioteca instal·lada a les aules de llibres en català, sobretot de lectura fàcil. Els alumnes poden emportar-se’ls a casa en préstec per llegir-los i fer, a més, les activitats de comprensió lectura que molts dels llibres contenen.

  Un cop llegit el llibre, es demana als alumnes que en facin una breu ressenya a l’espai corresponent del blog dels cursos de català. Al llarg del curs, hi ha hagut un total de 68 comentaris. Tots es poden llegir a l’espai “Racó de lectura” d’aquest mateix blog, on també es pot consultar el “Rànquing de llibres més llegits”.

  La lectura de llibres en català és molt recomanable per als estudiants per aprendre vocabulari i familiaritzar-se amb les estructures de la llengua.

  Article complet

 • Acaba la temporada de la secció de català “Correctament”

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquest mes de juny ha acabat la temporada de la secció “Correctament”, produïda per l’Oficina de Català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). La secció és fruit de l’acord de col·laboració entre el CPNL i Calafell Ràdio, i s’inseria dins el programa matinal “L’aparador”, conduït per Marta Rius, cada dimarts a les 9.30 h.

  Al llarg de les 37 edicions que s’han emès des del setembre passat, Amàlia Huete i Lluís Tetas, conductors del programa i tècnics de l’Oficina de Català, han tocat diversos temes (ortografia, gramàtica, lèxic, fraseologia, refranys…), sempre amb esperit divulgatiu i un to amable. A més, l’espai ha comptat amb la participació d’alumnes de diferents cursos i parelles lingüístiques que han explicat la seva experiència.

  L’índex de tots els programes es pot consultar en aquest mateix blog, a la pestanya “Correctament” i hi ha la possibilitat d’escoltar-los quan es vulgui i on es vulgui des del blog gràcies al servei de ràdio a la carta de l’emissora.

  Article complet

 • Cloenda dels cursos de català

  El divendres 13 de juny es va fer l’acte de cloenda dels cursos de Cal Bolavà, entre els quals s’inclouen els cursos de català. Enguany hi ha hagut un total de 264 inscripcions de tots els nivells, en la modalitat presencial i a distància.

  A l’acte es va posar un marxa un audiovisual amb imatges del curs, que es podrà veure al llarg de tota la setmana projectat al Celler, al costat d’una exposició de material informatiu dels cursos. També es va fer un acte de reconeixement per als voluntaris que aquest any han cedit part del seu temps a xerrar en català amb alumnes dins del programa del Voluntariat per la Llengua. Finalment, es va lliurar el Premi a la lectora més voraç, que va recaure en Teresa Agustín, en motiu d’haver estat l’alumna que ha llegit i ha comentat més llibres de lectura fàcil disponibles a les aules.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

   

  Article complet

 • Es crea una xarxa d’establiments compromesos amb l’ensenyament de català

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn total de 36 establiments dels nuclis de Calafell, la Platja i Segur han signat un acord amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per col·laborar en l’ensenyament del català al municipi. Concretament, s’han compromès a garantir que les persones que hi entrin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que ho facin amb dificultat.

  Els destinataris són alumnes dels cursos de català de Calafell i la comarca i participants del programa del Voluntariat per la Llengua. L’equip de professors recomana molt que els alumnes facin pràctiques lingüístiques en entorns reals i aquesta iniciativa és una oportunitat ideal per poder-ho fer.

  Els establiments adherits a la xarxa s’identifiquen gràcies a un adhesiu Ahesiu establiment col·laboradorcol·locat en un lloc visible de l’aparador. També  s’ha editat una guia impresa en paper i en digital on apareixen tots els establiments (www.vxl.cat i www.cpnl.cat/xarxa/cnltarragona).

  El projecte ha comptat amb la col·laboració del Departament de Comerç de l’Ajuntament i les associacions Fòrum Calafell i Associació de Comerciants Segur Centre.

  Article complet

 • Activitats didàctiques sobre Vinyoli i Barral

  Aprofitant que enguany se celebren els anys Vinyoli (en commemoració de centenari del naixement de Joan Vinyoli) i Barral (en els deu anys de la mort de Carlos Barral), s’han organitzat a les aules de català del Consorci per a la Normalització Lingüística a Calafell diverses activitats didàctiques. L’objectiu era conèixer la vida i l’obra d’aquests dos escriptors i aprofundir en la interpretació i el gaudi de textos literaris, a més d’aprendre vocabulari.

  Els alumnes del grup de Suficiència 3 van preparar una exposició oral en grup sobre la vida i l’obra de cada escriptor i en la qual es van llegir i comentar 2 poemes  de Vinyoli i 2 fragments de textos de Barral. Posteriorment, van plasmar tota la feina en un pòster digital (BarralVinyoli).

  Per pòster Vinyolipòster Barralla seva banda els alumnes del nivell Elemental 3 van llegir tres poemes de Vinyoli i van contrastar opinions sobre la seva interpretació.

  Aquestes activitats s’afegeixen a altres dues iniciatives que s’han desenvolupat aquest trimestre: el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i la Minimarató de lectura per Sant Jordi, en què alumnes i altres participants van llegir públicament poemes i textos seus.

  Article complet

 • Models de proves oficials B3, E3 i S3

  Des de fa uns dies, tots els aprenents de català dels cursos oficials (bàsic 3, elemental 3 i suficiència 3) podeu descarregar-vos un model de la prova d’assoliment que haureu de fer aquest mes de juny. Per fer-ho, aneu a aquesta pàgina i feu clic a la prova que us interessi. També podeu descarregar el model de correcció.

  Article complet

 • El Mapa Fabra

  mapafabra_2Pompeu Fabra va ser un enginyer i filòleg català que es destacà com a establidor de la normativa moderna de la llengua catalana. Tal com toca, és present a la vida de molts ciutadans dels territoris de parla catalana: a la universitat, als transports públics, a la xarxa viària… Hi ha molts llocs que porten el seu nom.

  El MapaFabra és una iniciativa de la Generalitat que pretén recollir tots aquests llocs per visualitzar el gran reconeixement que el mestre té arreu del país.

  Calafell també li ha dedicat un espai! Sabeu on?: aquí.

  Article complet

Sobre aquest blog

Blog per a informació i participació dels alumnes de català de Calafell del CPNL.


Filtre d’apunts


Arxiu


Establiments col·laboradors


Segueix-nos a Twitter


Segueix-nos a Facebook