• Curs de nivell C2 (antic D)

  c2Aquest mes han començat els cursos de català a Calafell de nivells bàsic i intermedi, presencials, i també intermedi i suficiència semipresencials. També ha començat un Grup de conversa, en col·laboració amb el Projecte Xerrem de la CAL (que encara admet participants, atès que l’assistència és lliure. Es realitza els dijous, a les 10 del matí, al Centre Cívic Cinema Iris).

  Al llarg del mes, també anirem recollint sol·licituds per començar, el 12 de febrer, un curs presencial de nivell C2 (antic nivell D), que es farà els dimarts i dijous, de 17.30 a 20.30 h. Aquest curs també dóna dret a obtenir el certificat oficial. El preu del curs és de 312 euros. Les persones interessades cal que es posin en contacte amb l’Oficina de Català (tel. 977 699 078).

  Article complet

 • Nadal en català

  carta_reis_2013
  Aprofitant les festes de Nadal, l’Oficina de Català ha distribuït diversos materials de caire nadalenc.

  Concretament, ha repartit com de costum 1.500 cartes als reis entre les escoles i les llars d’infants del municipi perquè els més menuts puguin demanar els seus desitjos als reis. Les cartes també es podran obtenir als Matins a la plaça, una sèrie d’activitats i tallers que l’Ajuntament organitza aquestes festes pels carrers i les places de Calafell.

  A més, també s’han visitat les botigues de joguines del municipi perquè col·laboressin amb la campanya “I tu, jugues en català”. Es tracta de promoure la visibilitat i el consum del joguines en català (consulteu el catàleg de jocs en català). Concretament, s’han adherit a la campanya els establiments Joguines Llorens, Ralet Ralet i Almacenes Calafell. 4

  I per passar un Nadal plenament en català, es pot visitar la pàgina www.cpnl.cat/nadal/, on hi ha un recull de nadales, refranys, tradicions, models de felicitacions i molts jocs en línia en català. També es poden descarregar les cartes als reis i els catàlegs de jocs en català.

  Bon Nadal!!

  Article complet

 • Xerrada entre alumnes de català de Calafell i Leipzig

  LeipzigAhir  dilluns, 15 de desembre, va tenir lloc la segona videoconferència del curs amb alumnes de català de tot el món. En aquesta ocasió, un voluntari i una alumna de Calafell van conversar durant prop d’una hora amb 4 estudiants de català de la Universitat de Leipzig (Alemanya). Després de les oportunes presentacions personals, els participants van parlar tant de Calafell com de Leipzig i van explicar-se les mútues aficions. Els catalans també van interessar-se pels motius pels quals els estudiants alemanys s’interessaven per aprendre català.

  Les videoconferències amb universitats del món forma part del projecte de l’Oficina de Català per motivar alumnes i parelles lingüístiques a aprendre i millorar el català, i a la vegada per conèixer altres cultures. Aquesta s’afegeix a la de París que es va fer el mes de novembre.

  Article complet

 • Ja estan a apunt els cursos de català de gener a març

  …per aprendre a parlar

  Bàsic 1 dilluns i dimecres 17.45 – 20 h
  Bàsic 2 dilluns i dimecres 10 – 12.15 h
  dimarts i dijous 15.15 –17.30 h

  …per aprendre a escriure’l

  Intermedi 2 dilluns i dimecres 15.15 –17.30 h 49,46 €

  …per repassar l’ortografia

  Reforç d’ortografia (20 h) dijous 10-12 h 33,38 €

  …per aprendre des de casa

  cursos semipresencials Elemental 1 i 2, Intermedi 1, 2 i 3 i Suficiència 1, 2 i 3

  …per aprendre a redactar

  La redacció pas a pas. Taller pràctic d’elaboració de textos (20 h) dimarts 10-12 h 33,38 €

  …per practicar la conversa

  Grup de conversa en catalàOrganitzat per la CAL (Projecte Xerrem: www.cal.cat) divendres 17.30 – 19 h gratuït

  …per aprendre a comunicar-se amb eficàcia

  C2 (antic D) dimarts i dijous 17.30-20.30 h 312,33 €*

  *Curs exempt de reducció.

  Per poder-se inscriure cal acreditar el coneixement necessari amb un certificat homologat o cal fer una prova de col·locació.

  Informació, inscripcions i proves de col·locació fins al 23 de desembre

  Oficina de Català de Calafell

  Cal Bolavà – av. Generalitat, 1

  977 699 078 – calafell@cpnl.cat

  de dilluns a dijous, de  9 a 14 h i de 16 a 19 h

  Article complet

 • Nou lliurament de materials per a l’Espai del Català de la Biblioteca

  20141204_121757El dijous 4 de desembre l’Oficina de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va lliurar un nou lot de llibres per dipositar-lo a l’Espai del Català de la Biblioteca Ventura Gassol.

  Amb aquesta cessió s’amplien els recursos d’aprenentatge del català amb la inclusió de llibres de nivells bàsic i intermedi.

  L’Espai del Català és un racó de la Biblioteca que reuneix tots els materials d’aprenentatge de català del seu fons. D’aquesta manera, les persones interessades a aprendre català de manera autònoma tenen al seu abast en un sol espai materials essencials, com manuals, gramàtiques, diccionaris bilingües i de definicions, llibres de verbs, llibres d’exercicis, llibres amb models d’exàmens, etc.

   

  La iniciativa neix de l’acord de col·laboració firmat el 2013 entre la Biblioteca i el CPNL.

  Article complet

 • Visita al castell de Calafell

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  El dimecres 3 de desembre, acabats els cursos, 15 alumnes del nivell B1 van fer una visita guiada al castell de Calafell, el bressol de de la població actual. A banda de gaudir de les vistes, vam conèixer com va néixer i va créixer el castell, on s’amagava la població dels atacs pirates, per a què servia el comunidor, qui era la Pepa Barretines i un munt de detalls més de la història local. Al final, vam poder brindar amb cava per un Bon Nadal.

  La visita es va fer gràcies a l’acord de col·laboració amb l’OAM Fundació Castell de Calafell.

  Article complet

 • Projecció del musical “Mar i cel” a l’aula

  projeccioEl dimecres 19 de novembre es va projectar a la Sala d’actes de les dependències municipals de la Platja de Calafell el musical Mar i cel. Els assistents van ser alumnes de català de diferents nivells dels cursos de Calafell, però sobretot alumnes dels nivells Bàsic 3 i Intermedi 1, que durant tot el curs han fet una lectura compartida de la versió de lectura fàcil del text d’Àngel Guimerà. Tothom va quedar molt content.

  Article complet

 • Comencen les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

  comprarA partir de la setmana que ve els alumnes dels cursos de català de Calafell començaran les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Els alumnes han de visitar algun dels 36 establiments del municipi per comprar o fer ús d’algun servei en català. Es tracta que posin en pràctica els coneixements adquirits a classe en situacions comunicatives reals: saludar, demanar el que es vol comprar, pagar, acomiadar-se… D’aquesta manera es pretén que guanyin confiança i vagin incorporant el català en la seva rutina diària.

  Els 36 establiments col·laboradors, distribuïts en els 3 nuclis de Calafell, estan compromesos a atendre en català les persones que l’utilitzin encara que ho facin amb dificultat. Per tant, tenen un paper molt important i de gran responsabilitat social en la integració lingüística dels nouvinguts.

  Article complet

 • Intercanvi entre Calafell i la Sorbona de París

  OLYMPUS DIGITAL CAMERADivendres, 7 de novembre, es va fer una nova videoconferència entre parelles lingüístiques de Calafell i estudiants de català d’arreu del món. Aquesta primera trobada virtual del curs es va fer via Skype amb dos alumnes de la Universitat Sorbonne Nouvelle Paris III. Els participants de Calafell van ser un voluntari i una aprenenta de català, l’Esteve i la Patricia, que van poder conèixer els motius pels quals els dos joves universitaris francesos estudiaven català. Alhora, es van explicar entre ells aspectes culturals, de clima, etc., tant de Paris i França com de Calafell.

  La propera trobada es farà el mes de desembre, probablement amb alguna universitat alemanya.

  Article complet

 • Sortida a veure el musical Mar i cel

  El passat 30 d’octubre es va fer la sortida a Barcelona a veure l’obra de teatre musical Mar i cel, basada en l’obra de teatre del mateix nom d’Àngel Guimerà. La sortida estava organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calafell, i estava adreçada a alumnes de català de Calafell i la comarca i a la població en general. En total foren 70 persones.

  La sortida culminava tota una feina desenvolupada a les aules de lectura de l’obra Mar i cel, en la seva versió de lectura fàcil.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Article complet

Sobre aquest blog

Blog per a informació i participació dels alumnes de català de Calafell del CPNL.


Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors


Segueix-nos a Twitter


Segueix-nos a Facebook


Arxius