• Inscripcions per al Taller de lectura

   

  Fullet Taller de lectura

  El 22 d’abril el CPNL farà a la Biblioteca Ventura Gassol un Taller de lectura en veu alta, per aprendre les habilitats necessàries per seduir quan es llegeix en públic, en una festa familiar, una cerimònia, un acte públic, llegint contes als nens…

  L’acte s’inclou dins la Revetlla de Sant Jordi que se celebrarà a la biblioteca i servirà també per participar amb garanties d’èxit a la Minimarató de lectura que es farà l’endemà al costat de la Confraria de Pescadors. Les persones interessades es poden apuntar a  l’Oficina de Català de Cal Bolavà (977 699 078).

  Article complet

 • Alumnes del Bàsic 3 participen al programa de ràdio “Correctament”

  DSC_4524Aquest dimarts, les alumnes del curs Bàsic 3 Lourdes i María han participat a la secció “Correctament” del programa L’Aparador de Calafell  Ràdio. Han tingut l’oportunitat de presentar-se i explicar per què s’han apuntat als cursos de català. Podeu escoltar-les a partir el minut 34 d’aquest podcast.

  Article complet

 • Cursos nous

  bella-persona-de-color-groc_11097235Aquesta setmana han començat els cursos del tercer trimestre de l’any acadèmic 2013/2014. A banda dels cursos de llengua general, de nivells bàsic, elemental i suficiència, les novetats són el curs de conversa, que va començar dimecres, i el taller de lectura en veu alta, que es farà en dues sessions: el 8 i el 22 d’abril. Per a aquest taller encara hi ha places lliures. L’objectiu últim del taller és participar el dia de Sant Jordi a la Minimarató de Lectura que es fa cada any al costat de la Confraria de Pescadors.

  Molta sort als vuitanta alumnes en el seu aprenentatge!

  Article complet

 • De públic al programa El Gran Dictat

  Aquí teniu un record de la nostra assistència com a públic al programa El gran dictat de TV3 el passat 26 de març.

  2014-03-26 18.17.23

  Article complet

 • Videoconferència entre alumnes de català de Calafell i de Xile

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquest dimarts, 25 de març, dos voluntaris lingüístics i els seus aprenents de català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han participat en una videoconferència amb alumnes de català de la Universitat de Xile. La trobada virtual tenia el doble objectiu de crear nous espais de conversa per als aprenents de català calafellencs i de conèixer l’interès que des de l’altra punta del món es té per la nostra llengua.

  Els cinc calafellencs han pogut conversar durant una mitja hora llarga amb tres estudiants de filologia hispànica de la capital xilena que han introduït el català dins dels seus estudis. La conversa ha girat a l’entorn dels costums, del paisatge i la gastronomia de Calafell i Santiago, i també de la motivació i les raons per què els aprenents d’una i altra banda de l’oceà estudien català.

  Aquesta és la segona trobada en un mes que es fa entre estudiants de català del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona amb l’exterior. La primera es va produir fa dues setmanes entre Tarragona i Oxford. L’èxit de les trobades fa pensar de repetir-la properament amb els mateixos interlocutors o amb d’altres d’alguna de les 150 universitats del món en què s’ensenya català.

  Més fotografies, en aquest àlbum.

  Article complet

 • Dia Mundial de la Poesia

  13326326435_01efd2e267_zDivendres passat es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia a la Casa Barral de Calafell. Podem estar ben orgullosos de la feina de les 16 persones que van recitar algun poema. Moltes gràcies a tots per l’esforç!

  Aquí teniu les fotografies de l’acte.

  Article complet

 • Dia Mundial de Poesia

  El 21 de març se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Poesia i Calafell s’hi afegeix amb un recital de poemes que es farà a la Casa Barral. L’acte començarà a les 7 de la tarda i consistirà en la lectura de poemes que faran alumnes de català dels cursos de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística, a més d’alumnes de castellà de Cal Bolavà.

  A la primera part es llegiran poemes de Joan Vinyoli, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement, i de Carlos Barral, del qual es commemora el 25è aniversari de la seva mort. A continuació es llegirà el poema “Tan sols la paraula nua”, que ha compost expressament la poeta tarragonina Montserrat Abelló, en català i en una desena d’altres llengües.

  L’acte és obert al públic i l’organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística amb el suport de l’Ajuntament de Calafell, l’OAM Fundació Castell de Calafell i les aules de castellà de Cal Bolavà.

  Article complet

 • Nous cursos de català

  El 20 de març s’obre el període de matriculació per als cursos de català per a adults a Calafell que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l’Ajuntament de Calafell. Per a aquest període d’abril a juny els nivells que s’ofereixen són els següents:

  Oferta de cursos d’abril a juny

  Bàsic 2

  dilluns i dimecres

  18 – 20 h

  13,27 €

  Bàsic 3

  dilluns i dimecres

  15.30 – 17.30 h

  13,27 €

  Elemental 3

  dimarts i dijous

  10 – 12 h

  37,40 €

  Suficiència 3

  dimarts i dijous

  18.15 – 20.15 h

  142,37 €

  Intermedi / Suficiència

  semipresencial (Parla.cat)

  90 €*

  Novetats:

  Curs de conversa: per guanyar fluïdesa i seguretat (20 h)

  dimecres

  9.30 – 11.30 h

  33,38 €

  Taller de lectura en veu alta: per aprendre a seduir amb la lectura en veu alta (4 h)

  8 i 22 d’abril

  19 – 21 h

  7,64 €

  Descomptes de fins al 70 % per a persones aturades, membres de famíla nombrosa o monoparental, jubilades o pensionistes o amb alguna disminució (excepte el curs semipresencial).

  Inscripcions

  Antics alumnes: 20 i 21 de març

  Nous alumnes: del 24 al 28 de març

  Proves de col·locació

  del 20 al 25 de març (cal concertar dia i hora)

  Horari

  De dilluns a divendres, de 9 a 14 h

  De dilluns a dijous, de 16 a 19 h

  Més informació: 977 69 90 78 o als webs www.cpnl.cat/cursos i també  www.cpnl.cat/tarragona.

  Article complet

 • Acord amb el Club d’Escacs Calafell

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl passat 26 de febrer, el Club d’Escacs Calafell i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català, van signar un acord de col·laboració per a l’ús del català i la difusió del lèxic d’escacs.

  Concretament, les dues entitats es comprometen a difondre les respectives activitats entre els seus socis i usuaris. A més, el CPNL va lliurar un lot de llibres d’aprenentatge d’escacs en català i oferirà assessorament lingüístic gratuït. Per la seva banda, el Club d’Escacs Calafell inclourà el català en les seves activitats i difondrà la terminologia pròpia d’aquest esport.

  La durada de l’acord és d’un any.

  Article complet

 • Premis literaris La Mar de Lletres

  escripturaPer catorzè any consecutiu, l’Ajuntament de Calafell convoca els premis La Mar de Lletres. El certamen inclou tres premis diferents: el Premi de poemes de mar, el Premi de recerca Climent Rollan i el Premi de contes de Nadal. El termini de lliurament és el 29 d’agost i  en cada modalitat es donen un primer i un segon premi, de 400 i 250 euros respectivament (llevat dels contes de Nadal, on hi ha dues categories).

  Més informació en aquestes Bases Premis La Mar de Lletres.

  Article complet