• Projecció del musical “Mar i cel” a l’aula

  projeccioEl dimecres 19 de novembre es va projectar a la Sala d’actes de les dependències municipals de la Platja de Calafell el musical Mar i cel. Els assistents van ser alumnes de català de diferents nivells dels cursos de Calafell, però sobretot alumnes dels nivells Bàsic 3 i Intermedi 1, que durant tot el curs han fet una lectura compartida de la versió de lectura fàcil del text d’Àngel Guimerà. Tothom va quedar molt content.

  Article complet

 • Comencen les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

  comprarA partir de la setmana que ve els alumnes dels cursos de català de Calafell començaran les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Els alumnes han de visitar algun dels 36 establiments del municipi per comprar o fer ús d’algun servei en català. Es tracta que posin en pràctica els coneixements adquirits a classe en situacions comunicatives reals: saludar, demanar el que es vol comprar, pagar, acomiadar-se… D’aquesta manera es pretén que guanyin confiança i vagin incorporant el català en la seva rutina diària.

  Els 36 establiments col·laboradors, distribuïts en els 3 nuclis de Calafell, estan compromesos a atendre en català les persones que l’utilitzin encara que ho facin amb dificultat. Per tant, tenen un paper molt important i de gran responsabilitat social en la integració lingüística dels nouvinguts.

  Article complet

 • Intercanvi entre Calafell i la Sorbona de París

  OLYMPUS DIGITAL CAMERADivendres, 7 de novembre, es va fer una nova videoconferència entre parelles lingüístiques de Calafell i estudiants de català d’arreu del món. Aquesta primera trobada virtual del curs es va fer via Skype amb dos alumnes de la Universitat Sorbonne Nouvelle Paris III. Els participants de Calafell van ser un voluntari i una aprenenta de català, l’Esteve i la Patricia, que van poder conèixer els motius pels quals els dos joves universitaris francesos estudiaven català. Alhora, es van explicar entre ells aspectes culturals, de clima, etc., tant de Paris i França com de Calafell.

  La propera trobada es farà el mes de desembre, probablement amb alguna universitat alemanya.

  Article complet

 • Sortida a veure el musical Mar i cel

  El passat 30 d’octubre es va fer la sortida a Barcelona a veure l’obra de teatre musical Mar i cel, basada en l’obra de teatre del mateix nom d’Àngel Guimerà. La sortida estava organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calafell, i estava adreçada a alumnes de català de Calafell i la comarca i a la població en general. En total foren 70 persones.

  La sortida culminava tota una feina desenvolupada a les aules de lectura de l’obra Mar i cel, en la seva versió de lectura fàcil.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Article complet

 • Les parelles lingüístiques comencen a caminar

  DSC_1418Aquest dilluns es va presentar la primera edició del curs del Voluntariat per la llengua. Aquesta vegada, són 11 les parelles formades que al llarg de 10 setmanes quedaran una hora per xerrar en català.

  A la reunió, també es va explicar algunes activitats complementàries a les quals estan convidats, com les videoconferències previstes amb estudiants de català de París i d’Alemanya. També es van donar a conèixer els establiments col·laboradors de Calafell, que s’han compromès a atendre en català els aprenents que hi vagin a comprar, encara que el parlin amb dificultat.

   

  Article complet

 • Comencem una altra temporada a Calafell Ràdio

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquest mes s’ha signat un acord de col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i Calafell Ràdio per a la difusió de l’espai Noms de carrers. Es tracta d’una secció del programa “L’Aparador” de Calafell Ràdio dedicat a la llengua catalana. S’emet des del setembre de 2014, cada dilluns, entre 2/4 de 10 i les 10 del matí, aproximadament. Cada setmana es fa un comentari sobre un nom de carrer de Calafell (origen, data de bateig, altres noms…) i sobre el mateix nom (ortografia, refranys i dites populars…). També es fa una pinzellada sobre l’actualitat de la llengua catalana.

  Fins ara s’ha parlat dels carrers de Rafael Casanova, Doctor Dachs, Aire i Mar, i ronda de Sant Miquel.

  Totes els programes es poden escoltar a la carta des d’aquest blog, a la pestanya “Programes de ràdio”, i també des del web de Calafell Ràdio.

  Article complet

 • Torna el CINC, cinema infantil en català

  cincAquest dissabte es reprenen les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell,  les projeccions tindran lloc cada dissabte, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure són Campaneta, fades i pirates(18 d’octubre), Com ensinistrar un drac 2 (25 d’octubre), Avions 2: equip de rescat (1 de novembre), Operació cacauet. Un pla deliciós (8 de novembre) i L’Abella Maia. La pel·lícula (15 de novembre). Un dels detalls importants és el preu: 4,20 euros. Una bona oportunitat!!

  Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català aquí.

  Article complet

 • Torna el Voluntariat per la llengua a Calafell

  VXL2013_00-2013

  Presentació de parelles (octubre 2013)

  Vols ser voluntari o voluntària per la llengua a Calafell? Pots destinar una hora setmanal a xerrar amb un aprenent de català?

  Estàs aprenent català i vols practicar-lo manera agradable i distesa?

  Doncs ara és el moment, perquè comencem la primera edició del curs del Voluntariat per la Llengua, un programa l’objectiu principal del qual és facilitar a les persones que estan aprenent català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que adquireixin la fluïdesa necessària perquè la puguin utilitzar amb seguretat. Per això necessitem persones voluntàries, persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

  El curs passat es van formar 47 parelles. Mira i escolta en aquests vídeos què expliquen els mateixos participants sobre la seva experiència dels cursos passats. Si t’hi vols afegir, posa’t en contacte amb nosaltres, al tel. 977 69 90 78.

  Article complet

 • Comença un grup de conversa

  conversaFruit de la col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), divendres passat va començar un grup de conversa en què alumnes, exalumnes i població en general poden fer pràctiques lingüístiques per millorar la fluïdesa i guanyar seguretat. L’activitat forma part del projecte Xerrem de la CAL. El grup està conduït per dos voluntaris i està obert a noves incorporacions, però és convenient, tot i que és gratuït, fer una inscripció. Les trobades tenen lloc a Cal Bolavà, els divendres de 10 a 2/4 d’11 del matí.

  Article complet

 • Agnès Agboton inaugura els cursos de català

  L’escriptora de Benín establerta a Catalunya Agnès Agboton va inaugurar ahir el curs escolar de l’Oficina de Català de Calafell amb una xerrada sobre llengua i integracióL’acte, que s’emmarca en la celebració de l’Any Candel, va estar presidit per Joan Olivella, alcalde de Calafell, i Sandra Suàrez, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calafell.

  Davant d’un públic integrat per alumnes dels cursos de català, voluntaris lingüístics i professors, Agboton va fer una xerrada molt amena i emotiva en què va combinar l’explicació dels costums culturals del seu país d’origen amb la reflexió sobre el procés d’integració d’una persona immigrant.

  Així, l’escriptora africana, que va lloar la llengua catalana per “la seva dolçor i la seva bellesa”, va recordar Paco Candel quan va dir que ella es considerava una “altra catalana” que s’havia integrat al país d’acollida tot volent aportar-hi algun element de la cultura d’origen. I és que Agnès Agboton es dedica a recuperar tradicions orals del seu poble i a explicar contes per escoles, biblioteques i institucions culturals.

  L’acte va acabar amb les preguntes i comentaris del públic assistent.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

   

  Article complet

Sobre aquest blog

Blog per a informació i participació dels alumnes de català de Calafell del CPNL.


Filtre d’apunts


Arxiu


Establiments col·laboradors


Segueix-nos a Twitter


Segueix-nos a Facebook