• Inici del curs 2014-15

  Tot a punt per començar!

  Benvinguts al blog del CNL del Maresme.

  3d0920c8aecc6bc44a979f838501a778Estrenem aquest espai amb el desig que sigui una eina de comunicació útil per a tots, en què pugueu trobar recursos i eines complementàries al que feu a l’aula, informacions d’activitats del CNL i d’altres que creguem interessants.

  El nom del blog és “català amb accents” perquè volem que sigui això, un espai de relació en català per a tothom, sigui quina sigui la vostra  procedència i el nivell de llengua que tingueu. La diversitat “d’accents” i parlants enriqueix una llengua i un poble.

  Us animem, doncs, a entrar-hi  i a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments.

   

   

  Article complet

 • 2a. sessió, 21 d’octubre de 2014

  Avui hem fet un repàs a l’accentuació, fixant-nos, sobretot, en els casos més difícils.  Podeu repassar-ho a Casos difícils accentuació i fer els  Exercicis accentuacióaccents

  Ens hem adonat de la importància que tenen els signes de puntuació a mostra puntuació_nhug   Per millorar en la redacció de textos, ens fixarem   cada en un signe puntuació. comencem per la coma fent Exercicis-reforç-de-puntuació-redacció.  Podeu consultar signes puntuacio_UPC

  Hem acordat que a farem un dictat creatiu; cada setmana un de vosaltres, escriurà una part d’una història que farem entre tots.

  Hem començat a treballar la unitat 1 del dossier.  La tasca final és intervenir en una taula rodona amb el tema “La importància de la lectura en  el procés d’aprenentatge”.   Ho fareu des de tres punts de vista: el professorat, l’alumnat i l’AMPA.    I per tal de preparar la intervenció, hem començat a treballar-ne en grups el guió.

   

  Article complet

 • Centenari de les normes ortogràfiques al Masnou

  Durant el mes d’octubre s’han fet diferents activitats al Masnou per commemorar el centenari de les Normes Ortogràfiques.

  Per acabar, aquest divendres,  l’Oficina de Català del Masnou, conjuntament amb la Biblioteca Joan Coromines, organitza una partida d’Scrabble en català, especial joves. Comptaran amb la col·laboració de la Federació catalana de Scrabble en català i d’en Xavi Cardona.

  Durant el mes de novembre, l’exposició es podrà  visitar a la biblioteca de Tordera.

  e_centari_normes_editora_129_9476_1

  e_scrabble_masnou_editora_129_9727_1

  Article complet

 • Dictat creatiu

   

  Activem la creativitat i el treball col·laboratiu. 

  Comencem a redactar una història conjunta entre tots els alumnes del nivell C2.

  Cada setmana, i segons el calendari que hem establert,  heu de redactar un text d’entre 50-70 paraules que doni continuïtat al fragment anterior.   Podeu escollir el tema, els personatges, el missatge… però cal que el que escriviu sigui coherent amb la resta i mantingui el mateix estil (registre, estil directe o indirecte, temps verbals…).

  A classe,  haureu de dictar el vostre escrit, i un cop fet, escriure’l en aquest bloc.

  Endavant!

  Rainbow

  Article complet

 • 1a sessió , 14 d’octubre de 2014

  En aquesta primera sessió us he explicat el funcionament del curs i els materials que utilitzarem.

  Tot seguit us he demanat que redactéssiu la vostra autobiografia lingüística per tal de prendre consciència de quina relació teniu amb la llengua/llengües que coneixeu i quines són les vostres dificultats a l’hora d’escriure.

  Enllaços relacionats:  Matthew   Autobiografies blog UAB

  A continuaciótext hem comentat quin ha de ser el procés de redacció d’un text: abans, durant i després.  I què hem de tenir sempre en compte: l’adequació, la coherència, la cohesió i, per últim, la correcció.

  Podeu ampliar informació a: Argumenta  UOC, i per fer exercicis: Itineraris d’aprenentatge.

  Hem  fet un repàs a diferents enllaços i recursos que podeu trobar en línia per treballar i estudiar en català: Recursos Internet

  Per acabar, hem fet un exercici de puntuació.

  I com a deures, heu de tornar a escriure la vostra autobiografia lingüística però ara seguint els passos que hem dit i seleccionant bé la informació  perquè  no pot superar les 150 paraules. Aquest text,  el podeu penjar en aquest mateix bloc.

   

   

  Article complet

 • Nivell de suficiència

  Benvinguts a l’espai del blog del CNL del Maresme dedicat al nivell de suficiència.

   

  Article complet